Als je hier woont is het maritieme verleden altijd voel- en zichtbaar. Je laat je hier meevoeren met de golf van de stad die 24/7 in beweging is. Dok & Kaai is een prachtige dynamische plek om te wonen.

Dok & Kaai: wonen met uitzicht op de Maas

De Müllerpier, gelegen tussen de Parkhaven en Sint-Jobshaven, ademt maritieme geschiedenis. De pier is vernoemd naar het bedrijf dat hier van 1908 tot 1970 was gevestigd, Wm. H. Müller & Co's Stuwadoors Mij. N.V., een scheepvaartmaatschappij opgericht door de Duitse industrieel Wilhelm Müller. Het verleden van dit haventerrein is nog altijd voel- en zichtbaar. Havenarbeiders uit alle windstreken hebben hier decennialang gewerkt, gezweet en geploeterd om van Rotterdam een wereldhavenstad te maken. Stille getuigen zijn bijvoorbeeld de tramrails die nog overal op de pier liggen en de vele bolders langs de kade die gebruikt werden voor het aanmeren van oceaanschepen. Ook nu nog zie je op het water de grote zeeschepen voorbijvaren. Het water heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht. Het geeft het gevoel van ruimte en rust en ook dynamiek. Ga zitten op de vele bankjes langs de kade of op jouw eigen terras en zie, ruik, voel en hoor alles wat er op het water gebeurt.

Dok & Kaai: toplocatie met alles in de buurt

Dok & Kaai ligt zo dicht bij de binnenstad dat je er niet omheen kan en ook niet wil. Rotterdam is een stad dat steeds van gezicht verandert en altijd weer verrast. Laat je hier meevoeren op de golf van de stad die 24/7 in beweging is. Elk deel van de stad biedt iets bijzonders. Op loopafstand is dé terrasstraat van Rotterdam; de Witte de Withstraat. Het is een hippe en zeer levendige culturele uitgaansstraat met veel kunstgaleries, populaire cafés, restaurants en winkels die net even anders zijn. Een andere leuke ‘hotspot’ is de Nieuwe Binnenweg. Hier haal je het lekkerste brood, heerlijke delicatessen of boek je een tafeltje voor een romantisch dinertje voor twee. En het oude Delfshaven blijft natuurlijk ook favoriet. Het is een dorp in de grote stad waar je een wandeling maakt om de vele mooie beschermde stadsgezichten eens goed te bekijken om vervolgens met een drankje neer te strijken op een terrasje.

Dok & Kaai: dynamische plek om te wonen

Dok & Kaai ligt op de stoere rivierlocatie Müllerpier waar het havenverleden nog altijd tastbaar is. Dit historisch stukje Rotterdam is steeds meer deel uit gaan maken van de stad en getransformeerd tot een moderne stadswijk. De combinatie van maritieme geschiedenis en moderne architectuur maakt van de Müllerpier een prachtige dynamische plek om te wonen.

Het woningbouwproject Dok & Kaai bestaat uit 31 driekamerappartementen, 3 tweelaagse maisonnettes en 6 drielaagse eengezinswoningen. Een deel van de appartementen en de maisonnettes liggen aan de Müllerkade met fenomenaal uitzicht op de Euromast en de Nieuwe Maas. Aan de andere zijde liggen de eengezinswoningen heerlijk beschut aan een rustige woonstraat en een deel aan het naastgelegen park. Het andere deel van de appartementen kijkt uit op het middenplein en op de hoger gelegen verdiepingen op de Sint-Jobshaven.

Wil je weten welke woningen beschikbaar zijn? Bekijk hier het woningaanbod en schrijf je in.

Inschrijven