11 juni 2021
Geplaatst door TeamDokenKaai

Het ontwerp van woningen Dok & Kaai is van de hand van KCAP Architects&Planners uit Rotterdam. De architectuur sluit naadloos aan bij de bestaande gebouwen op de Müllerpier. Deze kenmerkt zich door de sculpturale kwaliteit, eenduidige volumes en onafgebroken gevels. Ook het kleurenspectrum van Dok & Kaai - tussen oranjerood en mangaan - zal passen binnen de reeks op de Müllerkade en per gebouw een specifiek karakter krijgen.

KCAP is binnen Rotterdam sterk vertegenwoordigd met een diversiteit aan projecten. Zo ontwierpen zij in het centrum van de stad projecten als The Red Apple, Hogeschool Rotterdam en het Ibis Hotel aan de Wijnhaven, Blaak 31 met haar opvallende gelaagde vormgeving naast de Markthal en Station Blaak en basisschool De Pijler met omliggende woningen voor de wijk Stadstuinen aan de Kop van Zuid. Op grote schaal is KCAP verantwoordelijk voor de masterplanning en supervisie van Rotterdamse deelgebieden als Wijnhaveneiland, Laurenskwartier en Müllerpier.